Jaap Schuitema

Training

Uiteraard is Jaap Schuitema de hoofdtrainer van "Sportschool Jaap Schuitema". Jaap is begonnen met Oosterse vechtsporten bij Sportschool van de Bor. Naast het ju-jitsu beoefende hij ook judo en karate. Buiten de training in de eigen sportschool trainde hij regelmatig in het buitenland, onder leiding van verschillende hoog gegradueerde leraren (waaronder Peter Nehls).

Graduaties en bevoegdheden

In 1987 behaalde Jaap Schuitema, als eerste in Nederland, de 5e Dan jiu-jitsu. Maar daar bleef het niet bij. Jaap is op 12 december 2004 gepromoveerd tot 7e Dan jiu-jitsu. Hiermee is hij één van de hoogst gegradueerde jiu-jitsuka's van Nederland! Daarnaast is Jaap sinds 17 december 1988 drager van de 3e dan judo.

Vanzelfsprekend is Jaap erkend jiu-jitsu en judo leraar. Hij is tevens weerbaarheidstrainer met een WIBO-bevoegdheid om dit ook in het basisonderwijs te mogen onderwijzen.
WIBO-trainer staat voor: Weerbaarheid In het BasisOnderwijs.

Activiteiten

Jaap houdt zich voornamelijk bezig met alle vormen van jiu-jitsu. Naast de activiteiten in de eigen sportschool ondersteunt hij een aantal verenigingen, waaronder de Judovereniging Peize, als supervisor op het gebied van judo. Verder is Jaap landelijk erg actief voor de Judobond Nederland, maar ook Noord-Nederland heeft zijn aandacht. Hij ontwikkelt cursussen en is docent aan de lerarenopleiding bij de JBN. Om het jiu-jitsu te promoten en kwalitatief op een hoog niveau te brengen geeft hij zeer regelmatig jiu-jitsu stages.

 

Foto van Jaap schuitema