Verslagen 2004

 

Stage Jaap Schuitema: vrije aanval.

Op zondag 31 oktober 2004 was er een stage met als thema de vrije aanval van meerdere tegenstanders. De stage wer gehouden in de Dojo van Budovereniging Asahi in Assen. De vrije aanval tegen meerdere tegenstanders is een belangrijk onderdeel van het Dan-examen Jiu-Jitsu. Bij dit onderdeel moet je aantonen dat je in staat bent om Jiu-Jitsu toe te passen in zelfverdedigings situaties. De stage was toegankelijk voor alle graduaties. Met de leerstof werd hier goed op ingespeeld. Er waren ingeveer 65 deelnemers waarvan een aantal deelnemers zelfs van buiten het district kwamen. Het was een leerzame en interresante stage voor zowel de beginners als de gevorderden. Er werd vooral aandacht geschonken aan belangrijke zaken zoals als reflexmatig handelen bij een aanval en de omgeving in de gaten blijven houden. De stage stond onder leiding van Sensei Jaap Schuitema, inmiddels 7 de Dan Jiu-Jitsu.

Stage Renger Boersma: klemmen

Op zaterdag 13 maart 2004 was er in de dojo van Budovereniging Groningen Chikara een Jiu-jitsu stage onder leiding van Renger Boersma. De stage had als thema klemmen, een thema waarbij Renger zich helemaal thuisvoelt. De stage was zodanig opgezet dat ook witte banders nog uitstekend uit de voeten konden. Ook de wat meer gevorderden kwamen aan hun trekken . Kortom een leuke leerzame stage.

Renger is Jiu-Jitsu leraar bij de ACLO in Groningen en hij geeft les in Leeuwarden bij de Jiu-Jitsu stichting "Tsunami".

Esther en Maarten 4 de Dan.

Esther Oostlander en Maarten Velstra, beide leden van Sportschool Jaap Schuitema hebben op 13-6-2004 bij de hogere Dan-examens in Nieuwegein, de vierde Dan Jiu-Jitsu gehaald. Beide hebben een uitstekend examen gedaan waar zowel examinatoren als het aanwezige publiek van hebben genoten. We wensen ze van harte proficiat met dit behaalde resultaat.

Klik op de foto's voor grote foto's.

foto1 foto2 foto3