Cursussen

"Op maat"

Jiu-Jitsu is te zien als dé vechtsport waarmee je leert jezelf te verdedigen. Voor iemand die zich bedreigd voelt, b.v. op straat, in een café of in de metro, is het een dé manier om zich te verweren. Mensen die in hun werk geconfronteerd kunnen worden met (dreigend) geweld, zoals op een psychiatrische afdeling of bij gedetineerden, is jiu-jitsu een perfecte manier om zich zowel mentaal als fysiek te wapenen. Voor al deze doelgroepen kan "Sportschool Jaap Schuitema" speciale jiu-jitsu- of weerbaarheidscursussen "op maat" verzorgen.

Weerbaarheidstraining

Jaap Schuitema is een erkend weerbaarheidstrainer. Hij is in het bezit van een WIBO-bevoegdheid om weerbaarheid ook in het basisonderwijs te mogen onderwijzen (WIBO-trainer= weerbaarheid in het basisonderwijs).

In een weerbaarheidscursus komt vooral de mentale kant van bedreigende situaties aan de orde, maar ook worden zelfverdedigingtechnieken geoefend. De nadruk ligt echter op de mentale training waardoor men veel meer meer zelfvertrouwen in bedreigende situaties krijgt. Op een weerbaarheidscursus komen onderwerpen aan de orde als:

  • Je eigen grenzen leren kennen en stellen;
  • Omgaan met twijfelgevoel (luisteren naar je intuïtie);
  • Conflictbeheersing (luisteren naar je intuïtie);
  • Houding en uitstraling;
  • Lichaamstaal;
  • Stevig staan.
 
Weerbaarheidscursussen zijn doelgroep gericht. De inhoud wordt "op maat" aangepast voor de specifieke doelgroep (vrouwen, mannen, leeftijdsroepen, beroepsgroepen, etc.). Weerbaarheidsscursussen kunnen ook in uw bedrijf aan uw medewerkers in groepsverband gegeven worden. In overleg met u passen wij de de inhoud van de cursus speciaal aan op de situatie in uw bedrijf.

Zie hiertoe ook het informatieve filmpje van de universiteitskrant Groningen "Hoe overleef je een overval".
Weerbaarheid

Jeugd

Sportschool Jaap Schuitema biedt volop mogelijkheden voor jeugdige geïnteresseerden in vormen van zelfverdediging en Oosterse vechtkunsten. Bij de sportschool kan, bij voldoende aanmeldingen, jiu-jitsu- en judotrainingen gevolgd worden door jeugd vanaf 11 jaar.

Informatie

Als U belangstelling heeft voor onze cursussen "op maat" neem dan contact met ons op.