Terug
Verslagen 2005 pagina

 

Strandtraining, Meerwijck 23 juli 2005

 

Door: Jan Willem Smeenk

Op zaterdagmiddag 23 juli 2005 heeft Jaap Schuitema weer een perfecte strandtraining gegeven. Het was een gezellige en sportieve training. Voor alle niveaus, van wit tot zwart, was het leerzaam om er aan deel te neemen. Er waren 14 jiu-jitsuka's die meededen. Ruben was lichtelijk geblesseerd en mocht daarom optreden als fotograaf om de prachtige onderstaande foto-impressie te maken. 

Trainen buiten op het strand is een geheel andere ervaring dan binnenhuis, in de dojo. In een dojo zijn de wind, zonneschijn, een fris buitje en vooral zand, ontbrekende factoren. Jaap had dan ook een paar leuke elementen in zijn training ingebouwd om hier ervaring mee op te doen. Een normaal uitgevoerde mae-geri blijkt ineens een interessante oogverblindende bijwerking te hebben. Er komt namelijk een lading zand mee waardoor je even je ogen moet dichtknijpen. En elke rechtgeaarde jiu-jitsuka weet natuurlijk dit korte moment volledig uit te buiten.....  Geweldig leuk is het om buiten eens te oefenen op mesaanvallen. Uke te ontwapenen heeft dan ook wel wat. Behalve dat uke op zijn buik ligt en zijn mes kwijtraakt moet hij / zij ook terdege rekening houden met het 'gedwongen' nemen van een fikse hap strandzand.

Een prachtige 'afsluiting' van het seizoen. Na deze zeer geslaagde strandtraining in Meerwijck zien we uiteraard al weer uit naar de volgende. Op deze site zullen we er weer tijdig melding van maken!

DOMO-ARIGATO-GOZAIMASU O-SENSEI !!!

 

Foto-impressie

Klik op de foto voor een vergrote (lage resolutie) weergave. De foto wordt geopend in een apart venster. Voor het nabestellen van de haarscherpe kwaliteitsfoto's kun je per e-mail contact opnemen met Ruben: rubo9@msn.com

Het ideale omkleed lokaal.Op naar het strand met zijn allen.Gezellig.Wel heel erg gezellig.Er wordt een foto genomen door een professionele fotografe ---> .......... deze dus.Mokuso-yaméKi-ritsu, vrij vertaald: "Kom op, aan de slag!"Even lekker duwen en trekken.En natuurlijk wat valtechniek.Wat vlotte weringen.Oeps, sorry!Nog één keer dan....Buiten is een flinke warming-up heel erg belangrijk.Nog even een wering oefenen op een middelaanval.Snap dat nou !Ja, ja, ikke heb net bruin...Heel vlot reageren met die mae-geri.Met wat zand uiteraard.En dan doe je zus en zo, probeer maar eens!!Mae-geri-no-zandPerfect wordt tegen een mesaanval een blok door Jaap Schuitema gedemonstreerd.Zand hé.Aandachtig letten de paardestaart zusjes op ........Geconcentreerd wordt geluisterd naar de uitleg van o-sensei Schuitema.Heerlijk dat zonnetje.Een goed voorbeeld doet goed volgen.Bekwaam worden de technieken uitgevoerd.Realistisch wordt er aangevallen......Jawel, dat wordt wel wat.Een prachtige actie.De actie wordt subliem afgewerkt.Dynamisch wordt het één en ander voorgedaan.Een mooi overzicht van de jiu-jitsuka's in actie.En er wordt serieus getraind.Speciale aandacht voor een lage mesaanval........... en wat je er tegen kunt doen.Een flitsend snel uitgevooerde handeling.Heel goed! Uke kan het waarderen!Mooi uitgevoerd........ met een goed resultaat.Nog één keer dan omdat het zo leuk is.Let op! Ontwapenen dus.Uke eerst op zijn buik onder controle krijgen.En dan mag uke zandhappen.KONTJE !!MokusoO-sensei-ni-reiKLAOR !! Op naar de après-jitsu......