Terug
Verslagen 2005 pagina

 

Speld van verdienste voor Jaap schuitema, 10-12-2005

 

Door: Jan Willem Smeenk

Jaap Schuitema heeft op zaterdag 10-12-2005 de speld van verdienste ontvangen van het JBN district Noord Nederland. Deze bijzondere districtsonderscheiding is aan Jaap toegekend vanwege zijn grote inzet voor- en promotie van het jiu-jitsu. Mede dankzij de werkzaamheden van Jaap is het jiu-jitsu in Nederland op de kaart gezet! Daarom heeft het districtsbestuur deze keer een jiu-jitsuka onderscheiden.
 
Melle Postema mocht namens het bestuur van het district Noord Nederland de onderscheiding, in de vorm van een speld en een oorkonde, uitreiken. Voorafgaand aan de danexamens in Assen werd Jaap geheel verrast door de uitreiking. Hij wist namelijk helemaal van niets.
Melle memoreerde in zijn toespraak de grote inzet en bevlogenheid van Jaap. Melle vergat ook het thuisfront van Jaap niet. Want Coby moet Jaap vaak missen tijdens zijn velle werkzaamheden voor de Judobond. Coby werd daarom ook eens extra in de bloemetjes gezet.
 
Jan Willem Smeenk heeft namens de sportschool Jaap gefeliciteerd met deze onderscheiding. Namens alle leden heeft hij Jaap daarom een bloemetje gegeven. Als leden van de sportschool zijn we natuurlijk bijzonder trots een trainer van dit formaat in huis te hebben!
 

Foto-impressie

Johan Scheffers heeft de volgende foto's tijdens de uitreiking gemaakt.
Als je op de foto klikt dan krijg je een vergrote weergave in een nieuw venster.